Kuidas ise seep teha

Seebimassist seebi valmistamine tore tubane meisterdamine, kus ka 3-4 aastased lapsed saavad juba kaasa lüüa. Tulemuseks on praktiline kingitus või kaunis igapäevane tarbeese.

Õpetus:

Seebimassit seebi valmistamine sobib ka väiksemate lastega meisterdamiseks. Nemad saavad valida, mis värvi seep peaks tulema ja mis lõhnaga.

Seebimass on lõhnatu ja lisanditeta seep. Seebimassist seebi tegemine algab seebi sulatamisega. Massile lisatakse värv, lõhnad ja muud lisandid, valatakse seebimass vormi ja lastakse tahkuda. Selline seebi valmistamine ei vaja spetsiifilisi töövahendeid.

Sa vajad:

*seebimassi

*seebivärvi

*lõhnaainet- aroomiõli või eeterlikku õli

*seebivormi- kõige mugavam on silikoonvorm, aga sobivad ka kuumakindlad plasttopsid.

nuga tükeldamiseks

*kaussi sulatamiseks

*toidukilet pakendamiseks

Seebi valmistamine

Vali seebimass Vali, kas soovid kasutada läbipaistvat või valget seebimassi. Valge seebimass on rohkem "klassikalise" seebi moodi. Läbipaistev mass võimaldab seebi sisse panna ka erinevaid kaunistusi. Läbipaistva seebi sees jäävad sädelevad värvid efektsemad. Ühe keskmise suurusega seebi valmistamiseks kulub umbes 100 grammi toorainet.

Tükelda seep noaga väiksemateks tükkideks. Tüki külje suurus võiks olla u 2 cm. Tõsta tükid kuumakindlasse nõusse.

Seebimassi sulatamine. Kuumuta seebikuubikuid kuumakindlas nõus mikrolaineahjus või veevannil, kuni seep on sulanud. Ära lase keema minna! Eriti kergesti keeb mass üle just mikrolaineahjus. Kuumuta poole võimsusega ja kontrolli segu iga 30-60 sekundi järel. Pliidil kasuta sulatamiseks veevanni, et seebimass põhja ei kõrbeks.

Sega värv ja lõhn seebimassi sisse. Sega korralikult läbi. Vaata lõhna ja värvi kasutamise juhendist kui palju peaks neid seebimassi sisse lisama. Tavapärane kogus on mõned tilgad värvi ja kuni 10 tilka lõhnaainet 100 grammi kohta.

Vala seebid vormi. Lase seebil toatemperatuuril tahkuda. Vedelat seepi külmkappi pannes tõmbab seebi pind krimpsu.

Võta tahkunud seebid vormist. Kui seepi on raske vormist välja võtta, siis juba tahkunud seebi võid panna korraks sügavkülma. Seep tõmbub kokku ja tuleb lupsti vormist välja. Kui sa seepi kohe kasutama ei hakka, keera see toidukilesse. Muul juhul võid kohe kasutama hakata! Pakendamine säilitab seebi kauni välimuse ja aitab ka mõnusaid lõhnu paremini säilitada.

Last modified on Monday, 19 July 2021